22 lutego 2018

Grypa żołądkowa.4 składniki,dzięki którym szybciej się wykurujecie.Dieta

W czasie grypy żołądkowej ogromne znaczenie ma dieta,którą podczas choroby stosujemy.Musi być lekkostrawna i dostarczać Nam wszystkich niezbędnych składników odżywczych,aby Nasz organizm zwalczył wirusa,a my żebyśmy szybko wrócili do zdrowia.Szczególnie pomocne w leczeniu grypy żołądkowej będą cztery produkty.Grypa żołądkowa,zwana również jelitówką,to groźne zarażenie organizmu wirusami.Jest nie tylko uciążliwa,bo trwa od 2 do nawet 9 dni,ale przede wszystkim jest bardzo niebezpieczna dla zdrowia.W jej trakcie organizm osłabia się i istnieje spore ryzyko odwodnienia.Do głównych objawów grypy żołądkowej należą:biegunka,gorączka,nudności i wymioty,bóle brzucha,a także uczucie ogólnego osłabienia.Podczas grypy żołądkowej bardzo ważna jest Nasza dieta.To ona pozwoli wrócić Nam do zdrowia.Szczególnie polecane są te cztery produkty.Wspomogą leczenie i pomogą w szybszym odzyskaniu sił.Przede wszystkim sól,którą należy dodać do napoju.W ten sposób płyny są o wiele szybciej przyswajane przez organizm.Podczas grypy żołądkowej jedzcie produkty z białej mąki,ryż i kaszę mannę,dlatego,bo są lekkostrawne.Jeśli zgłodniejecie,ugotujcie sobie zupę krem z warzyw.A na osłodę jedzcie niektóre owoce obfitujące we flawonoidy jagody,bogate w potas banany lub lekkostrawne jabłka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz